Munchmuseets böljande paneler Referenser

Munchmuseet

Munchmuseet är ett nytt konstmuseum i Oslo, Norge, som visar upp den berömda norske målaren Edvard Munchs verk. Munchmuseet öppnade 2021 och har utsikt över Oslobukten i sitt centrala läge i Bjørvika precis där Akerselva rinner ut i havet.

Horten
Terminal 2
Munchmuseet

Munchmuseet är en milstolpe i bildandet av vad som nu är Lindner Scandinavia och det sista av tre projekt i vår historie / skärningspunkts -del.

Museet har en distinkt vertikal form, med 13 våningar och en höjd på 60 meter. Fasaden är täckt med böljande perforerade aluminiumpaneler som skapar olika effekter av ljus och skugga beroende på väder och tid på dygnet.

Medan de arbetade på ett annat företag levererade Lindner Scandinavias 'core team' hela klimatskalet inklusive glasfasader, det solida panelsystem som täcker betongschakten, sedumtak samt alla böljande aluminiumpaneler. Teamet designade och installerade ett skräddarsytt modulsystem i komposit för frontfasaden, som består av en 25 meter hög vertikal basdel som sedan övergår till en 20 meter hög sektion som lutar utåt med som mest 7-meters överhäng.

De 4018 böljande perforerade panelerna tillverkades av Lindner SE baserat på 'core teams' design.

Idag har Lindner Scandinavia ett serviceavtal med museet och har precis gjort det första glasbytet i modulfasaden.

Plats: Bjørvika, Oslo, Norge
Ägare: Oslo Kommune
Arkitekt: Estudio Herreros
Status: Färdigställt 2019
Fotograf: Einar Aslaksen